„Ройъл Портръш“ - великолепни гледки и обезсърчаващи предизвикателства

Вижте галерия
1 от 7

 

Единственото игрище в страната, където се е провеждал откритият шампионат на Британия (1951), „Ройъл Портръш“ е едно от двете открояващи се голф игрища в Северна Ирландия, което постоянно влиза в класацията на петнайсетте най-добри голф дестинации в света.

То е най-ефектното и съблазнително игрище в страната и, заедно със своя дружелюбен конкурент „Ройъл Каунти Даун“ в Нюкасъл, се смята за едно от най-трудните изпитания за почти всеки стик (клъб) от вашия комплект. Едно от трите „Ройъл“ игрища в Северна Ирландия, то е открито през 1888 г. и е взето под патронажа на крал Едуард VІІ в 1893 г.

Над игрището са романтичните руини на замъка от ХІІІ в. Дънлус, най-големия нормански замък в Севера. Неговата колоритна история включва деня през 1639 г., когато кухнята (и готвачите) му падат в морето. От двете игрища в Портръш с по 18 дупки „Дънлус“ привлича вниманието с третото си място в класацията на Обединеното кралство. Любимите дупки са петата, „Белите скали“, с нейния великолепен изглед към морето и стръмните скали над него, и уместно нареченият „Ъгъл на бедите“, една от най-обезсърчаващите дупки пар 3 в страната.

Къде: Портръш, Антрим, Северна Ирландия

Най-добро време: май-октомври

Дата: 14 януари 2013 г.
4/5, 3724 гласа
Забележителности около Портръш