Посещение на завода на Карслберг в Копенхаген

Вижте още от Копенхаген
1 от 9

„Вероятно най-добрата бира в света“ - това е слогана на бирата Карлсберг и можете да подобрите знанията си в света на тази известна бира, ако отидете на тур из посетителския център (Visit Carlsberg) в завода на Карлсберг в Копенхаген.

Пивоварната на Карлсберг е основана през 1847 г. от Дж.К. Якобсен и превръща марката във важна част от датските и международните бизнес дейности. Той генерално се намесва в културния и социалния живот на Дания. Той е въвлечен в реконструкцията на замъка Фредериксборг, където в  музея за природна история можете да проследите историята на Дания.

Друг проект, в който Дж.К. Якобсен е оставил следа, е ботаническата градина на Копенхаген. Всъщност зелената къща е отчасти по негов проект, който бил  вдъхновен от английския кристален дворец.

В самия посетителски център можете да се включите в бирена дегустация, историческа обиколка или да пояздите коне. 

Адрес: Gamle Carlsberg Vej 11. Има безплатен автобус, метро и градски автобуси, с които можете да стигнете до посетителския център в завода на Карлсберг, както и да походите около час от централната жп гара в Копенхаген. 

Работно време и цени на билети: Ползвате отстъпка, ако си купите билет онлайн. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на посетителския център: www.visitcarlsberg.com

Вижте списък с всички забележителности в Копенхаген.

А тук са най-добрите ни оферти за екскурзии до Копенхаген.

Дата: 05 юли 2010 г.
4.5/5, 10899 гласа
Забележителности около Копенхаген