Начало / Статии / Статии - САЩ

Саратога Спрингс - eдна кралица на балнеолечебните курорти от ХІХ в.

Автор

/

През по-добрата част от последните два века името Саратога Спрингс е извиквало представата за привилегирован живот на конни надбягвания, мачове по поло, причудливи шапки и изискани градински увесeления, привличащи ентусиазирани поклонници.

Магнит за висшето общество и оазис на викторианската изисканост, „Кралицата на балнеолечебните курорти“ е била мястo за летни забавления на богатите благодарение на своите естествено карбонизирани извори, които все още могат да бъдат посетени. Богатата градска смесица от архитектура и градини от ХІХ и началото на ХХ в. е спасена от унищожение през 60-те години, когато местните защитници на културните ценности решават вместо това да влеят нов живец в своето историческо съкровище.

Саратога Спрингс е домакин на множество културни прояви. През лятото идва Нюйоркският балет (за три седмици), последван от Филаделфийския оркестър (края на юли до средата на август), които изнасят представления на открито в Центъра за изпълнителски изкуства „Саратога“. Артисти с големи имена от операта до поп музиката гастролират тук през летния сезон. Може също да се разходите из вдъхновяващите градини на стогодишната Ядо, прочутата колония на художници, малко по-надолу по пътя.

Но главната атракция на града е несъмнено хиподрумът, най-старото и най-прелестното спортно средище в Америка, заедно със светския живот, който все още процъфтява благодарение на него. Най-отбрани чистокръвни жребци и техните жокеи отдавна са превърнали лятото на Саратога в най-добрия състезателен сезон в страната, по време на който в надбягванията се включват около 1800 коне.

Днешният главен хиподрум е построен през 1864 г. и се гордее с великолепна викторианска трибуна. От другата страна на улицата Националният музей на конните надбягвания зала на славата е хранилище на трофеи, инкрустирани с диаманти камшици и интерактивни прояви за възрастни и деца.

Хотел „Аделфи“, построен през 1877 г., е класическа Саратога, капсула на времето в прекрасно състояние на висша викторианска архитектура и чар, със зали, пълни с характерни за периода старинни предмети и снимки на стара Саратога. Неговото разкошно фоайе и съседното кафене „Аделфи“ са издържани в един разточителен стил „Бел епок“ и служат като сборно място за местните жители и изпълнителите от летните прояви.

Къде: Саратога Спрингс, щата Ню Йорк, САЩ

Кога: целогодишно

>
05 октомври 2012 г.

Тагове

архитектура

балнеолечебен туризъм

градове

конен туризъм

летен туризъм

лукс

музикални събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти