Начало / Статии / Статии - Черна гора

Три места, на които да отидете вместо Гърция

Автор

/

През последните седмици здравните власти призовават българите да се въздържат от пътувания до Гърция и някои други традиционни дестинации за лятна почивка, като Турция и Кипър, заради увеличаващия се брой на случаите на COVID-19.

Някои туристи са склонни да се съобразят с препоръките и да променят плановете си. Ако и вие сте сред тях или просто възприемате това като повод да смените обичайната си посока за лятна ваканция, вижте три други близки балкански дестинации, на които можете да намерите интересни забележителности, красиви плажове и по-малко туристи.

Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Албания е една от страните с най-либерални мерки, свързани с коронавируса, в Европа. За влизане в страната не са ви необходими тест или документ за ваксинация, а самото албанско крайбрежие се простира на две морета и едно от най-нискобюджетните в Европа. При това не за сметка на красивите плажове!

Това, което наричат Албанската Ривиера, е всъщност южното крайбрежие на страната, чиито брегове се мият от Йонийско море. По най-южните курорти като Химара например, атмосферата е почти гръцка. Част от населението е с гръцки корени, кухнята и архитектурата също напомнят на тези в южната ни съседка.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания!

Черна гора

Снимка: iStock by Getty Images

Черна гора има малко, но изключително добре усвоено крайбрежие. Нейните скалисти брегове, фиорди и острови привличат не само обикновени туристи, но и холивудски знаменитости.

В Черна гора също се влиза свободно през границата, като още в началото на летния сезон здравните власти на страната обявиха, че при случай на заболял от COVID-19 турист, той ще бъде лекуван безплатно.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Черна гора!

Румъния

Снимка: iStock by Getty Images

Няма какво да се лъжем, Румъния няма и няма как да има топлото и гостоприемно море на Гърция, да не говорим за островната атмосфера! Северната ни съседка обаче има други предимства, заради които си струва да обмислите пътуване до нея вместо до Гърция.

Румъния е по-скоро дестинация за екскурзии, отколкото за почивки, поне за българите. Замъкът Бран, Синая, Брашов, Сибиу, Букурещ - това са все места, които много българи познават или планират да посетят. Ако решите да комбинирате екскурзията с почивка, изберете по-луксозен спа хотел за нощувките. Такива ще откриете в Букурещ, около Делтата на Дунав, в Брашов и по румънското черноморско крайбрежие.

Друг плюс е, че Румъния е (засега) единствената страна, с която България има двустранно споразумение за свободно преминаване на границата и в двете посоки. Това означава, че на границата няма да ви изискват никакви документи, свързани с COVID-19, нито на влизане, нито на излизане от Румъния.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Румъния!

>
17 август 2021 г.

Тагове

летен туризъм

любопитно

плажове

семеен туризъм

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти

2595 лв.

ШРИ ЛАНКА

ШРИ ЛАНКА