Начало / Статии / Статии - Черна гора

Три места, на които да отидете вместо Гърция

Автор

/

Не е случаен фактът, че толкова много хора от цял свят избират Гърция за своята почивка. Страната има всичко, за което туристите могат да мечтаят - древна история, божествени плажове, панорамни гледки и невероятно вкусна храна. Минусът е, че прекалено големият брой туристи понякога може да съсипе пътуването ви - дълги опашки, разпродадени билети за ферибот, скъпи хотели. А и винаги е добре човек да внесе малко разнообразие в живота си. 

Ако въпреки това тази година сте решили да смените обичайната си посока за лятна ваканция, вижте три други близки балкански дестинации, на които можете да намерите интересни забележителности, красиви плажове и по-малко туристи.

Албания

Снимка: iStock by Getty Images

Албанското крайбрежие се простира на две морета и едно от най-нискобюджетните в Европа. При това не за сметка на красивите плажове!

Това, което наричат Албанската Ривиера, е всъщност южното крайбрежие на страната, чиито брегове се мият от Йонийско море. По най-южните курорти като Химара например, атмосферата е почти гръцка. Част от населението е с гръцки корени, кухнята и архитектурата също напомнят на тези в южната ни съседка.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания!

Черна гора

Снимка: iStock by Getty Images

Черна гора има малко, но изключително добре усвоено крайбрежие. Нейните скалисти брегове с панорамни гледки, най-южните фиорди в Европа и островите, превърнати в луксозни убежища, привличат не само обикновени туристи, но и холивудски знаменитости.

Тук също ще бъдете посрещнати с прочутото балканско гостоприемство и кухня, събрала най-доброто от Средиземноморието и Балканите. 

Вижте най-добрите оферти за почивка в Черна гора!

Румъния

Снимка: iStock by Getty Images

Няма какво да се лъжем, Румъния няма и няма как да има топлото и гостоприемно море на Гърция, да не говорим за островната атмосфера! Северната ни съседка обаче има други предимства, заради които си струва да обмислите пътуване до нея вместо до Гърция.

Румъния е по-скоро дестинация за екскурзии, отколкото за почивки, поне за българите. Замъкът Бран, Синая, Брашов, Сибиу, Букурещ - това са все места, които много българи познават или планират да посетят. Ако решите да комбинирате екскурзията с почивка, изберете по-луксозен спа хотел за нощувките. Такива ще откриете в Букурещ, около Делтата на Дунав, в Брашов и по румънското черноморско крайбрежие.

Южните й курорти в Черно море пък са дом за едни от най-свежите летни музикални фестивали, където царуват безгрижието и партитата до изгрев.  

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Румъния!

>
22 април 2024 г.

Тагове

летен туризъм

любопитно

плажове

семеен туризъм

новини

забележителности

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти