Начало / Статии / Статии - Шотландия

Имението Кинеърд в Шотландия - сред поетичен пейзаж

Автор

/

Имението Кинеърд - Шотландия

Всяко провинциално имение трябва да е в природна среда, а Кинеърд е обкръжено от 36 000 прекрасни декара от нея. Даже в красивата шотландска провинция само няколко от множеството замъци или господарски къщи, които приемат гости за нощуване, могат да се сравняват с този. Въпреки обхвата и огромните размери на имението и нарастващата репутация на неговия превъзходен ресторант, хотел „Кинеърд“, със само девет красиво мебелирани стаи във великолепната господарска къща от 1770 г., е място с голяма топлина и чар.

Неговата гостоприемна атмосфера се дължи до голяма част на усмихнатия, горд с къщата персонал и безгрижния вид на собственика, родената в Америка Констънс Уорд. Тя осигурява на заможните гости автентична атмосфера на шотландска къща на богат земевладелец, освободена от задушаващи ограничения, но с безпогрешно внимание към най-малкия детайл, което обичайно се среща в петзвездните хотели.

Разположен на една скала с отвесен склон над богатата на риба река Тай и с приказни изгледи към  долината, „Кинеърд“ е построен като ловна хижа за местния очевидно богат херцог. Той все още привлича предимно любители на полята и реките, макар дори най-неохотно напускащите хотелските стаи чешити да са съблазнени от разходки из един съзерцателен и поетичен пейзаж от горски местности, бърда, езера, езерца и обрасли с пирен хълмове.

Къде: Шотландия, на 11 км от Дънкелд, 35 км северно от Пърт, 105 км северно от Единбург.
Най-добро време: септември-октомври за лов на сьомга; юли-октомври за театралния фестивал в Питлохри.

Виж актуалните оферти за пътуване в Шотландия!

Виж още:

Екскурзия в Ирландия

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Уелс

>
19 юли 2010 г.

Тагове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти