Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

ИТАЛИЯ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен

Номер на оферта

/

235293

Дати & цени

19 септември 2024 - 29 септември 2024 г. - Цена от 1580 лв.

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ПРОГРАМА "БАРОКОВ РИМ";
ПРОГРАМА "КЛАСИЧЕСКИ РИМ";
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ПРОГРАМА "ВАТИКАНА И КРЕПОСТТА САНТ АНДЖЕЛО";
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВУЛКАНА ВЕЗУВИЙ И ПОМПЕЙ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ПАКЕТНАТА ЦЕНА ОБИКОЛКИ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
ГОРИВНА ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТАКАВА;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е eдинадесетдневна и включва: 1 нощувка в Загреб, 1 нощувка в областта на Венеция - Лидо ди Йезоло или Тревизо, 1 нощувка в Монтекатини Терме, 2 нощувки в района на Рим (периферен хотел), 2 нощувки в областта на Неапол, 1 нощувка на Олимпийската ривиера (Катерини), 1 нощувка/нощ на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Флоренция, Пиза, Сиена, Рим, Неапол, двореца Казерта, Помпей и манастирите Метеора. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:

19.09.2024 - 29.09.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена на възрастен в двойна/тройна стая - 1580 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 2111 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 2-ма възрастни - 1528 лв.
Цена за деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен - 1558 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 620 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 21:00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). 22:30 ч. - спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Нощен преход.
*Възможно е часовете на тръгване да претърпят промяна (да се отпътува с около час по-рано). Това се уточнява преди всяка конкретна група и клиентите биват уведомявани за точния час на отпътуване 7 дни преди началната дата на екскурзията.

ВТОРИ ДЕН – 00:30 ч. - спирка във Велико Търново (пред автогара „Юг“); 02:30 ч. - спирка Плевен (пред хотел “Балкан”) за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Вечерта пристигане в хотел в Загреб или околности. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Венеция. Пристигане около 14.00 ч на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче до Венеция (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: пл. “Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Завръщане на Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в района на Лидо ди Йезоло/Тревизо. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Флоренция. Около обяд – пристигане. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 3 евро на човек – заплащат се на място) Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. Вечерта - настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Пиза – двора на чудесата с Катедралата, баптистерия и наклонената кула. Отпътуване за Сиена. Разглеждане на историческия център на Сиена - Палацо Публико, Катедралата и „Пиаца дел Кампо”, където два пъти в годината се провежда прочутият турнир с конни надбягвания “Палио”. Отпътуване за Рим. Настаняване вечерта в хотел в Рим (периферен). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Бароков Рим: пл. “Испания”, фонтана Треви, Пантеона (отвън, възможност за посещение отвътре с 5 EUR входна такса) и пл. “Навона”. Свободен следобед. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана - пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма Класически Рим: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция” (всички туристи са задължени да ползват слушалки – цена около 3 евро на човек – заплащат се на място). Ползва се метро. (билетите се заплащат от туристите на място). Свободно време. 16.00 ч. – отпътуване за Неапол. Вечерта – пристигане в Неапол. Настаняване в хотел в околностите на Неапол. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Помпей – с доплащане 99 лв. за възрастен и 68 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва транспорт по програмата, екскурзовод на български, входните такси за вулкана Везувий и за археологическата зона на Помпей и слушалки в Помпей. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Помпей. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Свободно време. Отпътуване за Бари/ Бриндизи. Качване на ферибота за Игуменица. Нощен преход на ферибота.

ДЕСЕТИ ДЕН – Сутринта пристигане в Игуменица и отпътуване за Каламбака. Разглеждане на два от шестте действащи манастира в местността Метеора. Свободно време за обяд. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по около 3 евро за всеки манастир. Продължаване към Олимпийската ривиера (Катерини). Настаняване в хотел. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Варна по маршрут Олимпийска ривиераСолунБлагоевградСофияПлевенВарна. Късно вечерта - пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.
===========================================================================

Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр.

Доплащане на човек за настаняване:
- на самолетни седалки (запазени места): 30 лв.
- в каюта с 4 легла (вътрешна) на човек: 82 лв.
- в каюта с 3 легла (вътрешна) на човек: 109 лв.
- в каюта с 2 легла (вътрешна) на човек: 135 лв.

Възможни са промени в тези доплащания. Точният им размер се предоставя при заявка от страна на клиента.

При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта, цената се предоставя след заявка от страна на клиента.

Заявката за настаняване в каюти подлежи на препотвърждение от страна на фериботната компания.

При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта, цената се предоставя след заявка от страна на клиента.

Заявката за настаняване в каюти подлежи на препотвърждение от страна на фериботната компания.

=============================================================

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Рим - 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7.50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Неапол или Соренто – около 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и около 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
====================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца и младежи до 17 години.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Венеция

Избрани оферти