Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Дюселдорф
Дюселдорф / Diuseldorf

В Дюселдорф (Düsseldorf) са най-дългият бар в света, най-добрата търговска улица в Германия - "Königsallee" (Кьонигзалее), както и безброй музеи, театри и забележителности, които го определят като значим културен център. 

В миналото незначително фермерско селище на бреговете на река Дюсел, днес Дюселдорф се е превърнал в оживен метрополис, който е като магнит за модния свят, където луксозната улица "Königsallee" е мястото да видите и да бъдете видени. В града се провеждат безброй модни представяния и панаири за обувки, което го прави безспорна дестинация за любителите  на пазаруването. Тук може да се изгубите в един от стотиците барове на Алтщад (стария град), или пък да разгледате двуцифрен брой музеи и забележителности. Дюселдорф е перфектен град за посетители, които искат уикенд, изпълнен с театър, опера и култура, както и за тези, които търсят забавление по цели нощи. За партита, клубове и магазини втора ръка, отидете в студентската част на града – Билк. Друг задължителен район за посещение е пристанището. Познато е още като медийното пристанище, което с помощта на гюгенхаймския архитект Франк О’Гери, през последните десет години бе превърнато в най-модерната и популярна част от града. Разположен на бреговете на най-голямата река в Германия – Рейн, Дюселдорф е център на много от най-зрелищните събития и фестивали в страната.

Важна информация:

Население : 580 000 души

Валута: Евро

Работно време: Магазините са отворени от 09:30 или 10:00 часа до 18:00-20:00 часа. По-големите магазини са отворени до 20:00 часа и в събота. Неделя е почивен ден.

Интернет страници за Дюселдорф: www.duesseldorf-tourismus.de, www.duesseldorf.de

www.amazingdusseldorf.com

Спешен телефон: Полиция: 110

Пожарна/Бърза помощ: 112

Туристическа информация

Адрес 1: Immermannstrasse 65 b (Централно управление)

Тел: +49 (0)211 17 202

Работно време: понеделник – събота: 9:30-19:00 часа

Адрес 2: Markstrasse/Corner Rheinstrasse (стария град)

Уебсайт: www.duesseldorf-tourismus.de

Аптеки: Табелите на вратите на аптеките показват кои са отворени през нощта или през уикенда.

Уебсайт: www.apotheker-nordrhein.de

Телефонни кодове

Код на страната: +49

Код на областта: 0211

Забележителности около Дюселдорф
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
от 422 лв.
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет