Начало / Статии / Статии - Германия

Кварталът на Кьолнската катедрала

Автор

/

Поетът от ХІV в. Петрарка смята Кьолнската катедрала с кули-близнаци за една от най-хубавите катедрали в света. Изкачете 509-те стъпала до брулената от ветровете галерия в 97-метровата южна кула и вие ще сте изкатерили най-високата църковна кула в света, навремето най-високата сътворена от човека сграда изобщо.

Кьолнската катедрала - Германия

Завършването й отнема повече от 600 години. Изграждането започва върху някакви римски развалини, след като Фридрих Барбароса дарява реликвите на Тримата влъхви на Кьолн, установявайки града като главно място за поклонения. Те все още са изложени в техния оригинален реликварий от ХІІ в. зад висок олтар, който сам датира от началото на ХІV в.

Насочете се към доста по-далечното минало в близкия Германо-римски музей, южно от катедралата. Докато изграждат подземно бомбоубежище през 1941 г., работниците изкопават древноримски основи, включително идеално запазен мозаичен под от вила на римски търговец. Щом излезете на повърхността, може да се върнете в бъдещето в музеите „Валраф-Рихарц“ и „Лудвиг“, от другата страна на катедралата.

Приютен в един голям комплекс, „Валраф-Рихарц“ представя платна от ХІV до ХХ в. Музеят „Лудвиг“ е посветен изключително на изкуството на ХХ в., на неговата колекция може да съперничи само музеят „Гугенхайм“ в Ню Йорк. В резултат можете да видите 2000 години западно изкуство и архитектура, без да се отделяте от сянката на катедралата.

В края на деня починете в хотел „Дом“ („Катедрала“) срещу великата готическа катедрала. Хотел „Дом“ гордо предлага любезно, старомодно, но приятелско обслужване, до което малко хотели се домогват, като съотношението между обслужващия персонал и гостите на хотела е почти едно към едно. Луксозните стаи гледат към Домплац (площада на катедралата) и дават възможност тя да се наблюдава под ъгъл, който може също да бъде приветстван от остъкленото „Ателие ам Дом“, хотелското виж-и-бъди-видян кафене на открито. Изглед като този зове за чаша от популярната бира „Кьолш“, леко, светло местно пиво.

След това имате среща с Петерсглоке, най-голямата църковна камбана в света, която тежи 24 тона. Кога тя отбелязва часовете, сами ще разберете.

Къде: Кьолн, Германия.

>
03 юни 2011 г.

Тагове

катедрали

музеи

сгради

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти