Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Йерусалим

Хранене
The Eucalyptus
Тук предлагат библейска израелска кухня, известна с менюто “ shir hashirim”. От заведението се разкрива гледка към цитаделата Давид и готвачите са международно признати. Кошер

Matameh Tziona
Малък семеен ресторант, популярен сред студентите. Предлагат фалафели, шаварма, шницели и много други вкусни ястия. Отворено е от неделя до четвъртък между 10:00 и 22:00 часа.

Shalom Felafel,
Намира се на улица  Bezalel 36 и работи от неделя до четвъртък между 11:00 и 20:30 часа. Кошер.
Melech Shawarma,
Тук правят най-добрата шаварма в града, при това само за 15 шекела за порция. Кошер.

Falafel Hamelech (Falafel King) (Цар Фалафел)
Намира се на пресечката на улици  King George и  Aggripas, точно в центъра на града. Евтино и вкусно. Фалафел в питка и сода струват около 14 шекела. Не пропускайте да си сложите и „амба“ - подправка на основата на манго, която трудно може да намерите извън този регион. Кошер.

Steakiat Tzeziahu Talpiot
Ресторант, където предлагат основно месо и шишчета. Ще ви излезе между 45 и 60 шекела за човек, но пък всичко е много добро. Опитайте и салатите и прясно приготвения хляб. Кошер.

Барове & кафенета
В Йерусалим има много условия за нощен живот.  Най-добрият начин да влезете в даден клуб и да си изкарате добре, е да познавате някой човек, който работи там.

Artel Jazz Club
Kлубът се на мира на улица Hamalka 9, в Руския квартал. Всяка вечер в 22:00 часа има джаз концерт. Храната и напитките са страхотни, а има и безплатен безжичен интернет.

Old Friend Rock Bar
Old Friend Rock Bar се намира на ул. Jaffa 19, площад Safra Square. Типичен рок бар със смесена клиентела от студенти и чужденци. Има вечери със специфичен стил рок – класически рок, метал, хардкор, алтернативен, ска, пънк и .н. Заведението работи всеки ден, като между 20:30 и 22:00 часа, освен в петък, получавате две питиета на цената на едно.

Rosa
Малка квартална кръчма в покрайнините на пазара  Ben-Yehuda Market, като точният адрес е  Hadekel 2. Евтин алкохол и добра музика.

Stardust
Това е една от най-старите кръчми в Йерусалим. Основана е през 96а година и е кръстена на албума на Дейвид Бовие. Тук идват студенти, художници, както и чужденци. Общо взето младежка клиентела. Музиката е основно в алтернативен стил – предимно то Англия, а цените са доста добри. Щастливия час с бонус питиета започва в 16:30 и продължава пет часа. Има голям екран, на който показват всички големи спортни събития.

Uganda
В Uganda на Aristobolus 4, Руския квартал, може да пиете кафе и бира, да послушате музика и да разглеждате комикси.

Prague
Заведението работи от 18:30, докато има хора. Източно европейски бар и ресторант, предалгащ страхотна народна храна с много бира. Намира се на ул. Rivlin 6.

Cafe Net

Приятно кафе на третия етаж в сградата за потеглящи на Централната автогара, на ул.  232 Jaffa.

Netcafe
Netcafe е на улица  Heleni Hamalka 9, в Руския квартал. Преди да дойдете се обадете да проверите дали работи, защото работното му време варира. В събота обаче винаги е затворено.

Ali Baba
Ali Baba на ул. Via Dolorosa, в Стария град предлага безплатно кафе и чай.

Забележителности около Йерусалим
Свързани Пътеписи за Йерусалим
КОЛЕДА - ИЗРАЕЛ - самолет
от 1599 лв.
КОЛЕДА - ИЗРАЕЛ - самолет
5 нощувки
Самолет
КОЛЕДА - ИЗРАЕЛ - самолет
от 1599 лв.
КОЛЕДА - ИЗРАЕЛ - самолет
5 нощувки
Самолет