Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заалфелд Феенгротен: Вие участвате в истинска приказка!

Искате да видите как бихте се чувствали в една истинска приказка като тези, които сте чели като деца?

Това е абсолютно постижимо, при това не е необходимо да ходите до Средната земя, за да станете част от историята на елфи и тролове. Просто трябва да стигнете до магическото кралство Заалфелд Феенгротен (Saalfeld Feengrotten) в средата на Тюрингия, Германия.

Заалфелд Феенгротен  всъщност представлява огромен увеселителен парк, посветен на приказна магия. Едно от уникалните му особености е фактът, че подземният му обект е напълно истински. Преди столетия миньорите са проникнали дълбоко в земните недра, прокопавайки дълги тунели и пещери. След затварянето на мината, природата е трансформирала пещерите в приказен декор с масивни скални корнизи и блесящи подземни езера. Гледката толкова много напомня местообитанието на тролове и джуджета от приказките, че с времето местни предприемачи са решили да я използват за туристически и атракционни цели. При това с голям размах.

За онези, които искат да научат повече за красивия и забавен свят на Заалфелд, е създаден в Гротонеума. В този интерактивен музей ще можете да разберете как Подземното царство е било създадено, какви са скъпоценните камъни и минерали на древните миньори, как те са палели техните лампи и са си доставяли свеж въздух в подземията, както и кои са огромните скорпиони, които обитават мястото.

Над Подземното царство на мината се намира Горското царство, където елфи, феи и горски духове забавляват посетителите в своя адвенчър парк, докато те стигнат до магическата фея в нейния Магическия Тривръх Замък. За да станете част от тази приказка, трябва да имате добри обувки и около 5,400 секунди от вашето време на разположение.

Интересното е, че екипът, който стои зад парка, е измислил още една възможност за бизнес, отново свързана с вълшебния му имидж. В крайна сметка – коя жена не е искала сватба като в приказките? В този вълшебен парк организират именно такива събития – вълшебна атмосфера, романтична музика, светлина на свещи. Организаторите предлагат още повече неща - уреждат детайлите, според индивидуалните ви желания, уреждат лимузина, вкусна торта, бели гълъби и впечатляващи фойерверки, а професионален сватбен фотограф запечатва най-скъпоценния ден от живота ви. Мястото разполага и с кухня, а по желание може да прекарате нощта в Заалфелд или другаде в местността.

Паркът е отворен в следното време:

От февруари-април от вторник до събота между 10 - 12 ч. и от 2 - 4 ч.. В неделя от 2-4 ч.
От май до октомври от вторник до събота  между 10 - 12 ч. и между 3-5 ч. В неделя 3-5 ч.
През декември и януари обектът работа и в събота между 10 - 12 ч.

Забележка: най-добре да бъдете пред билетния офис 15 минути, преди да се включите в приключението.

Звучи като приказка, до голяма степен е истинска приказка или поне като истинско забавление!

Полезна информация ще намерите тук.

Дата: 26 март 2015 г.
4/5, 5421 гласа
Забележителности около Лайпциг