Начало / Статии / Статии - Германия

Заалфелд Феенгротен: Вие участвате в истинска приказка!

Автор

/

Искате да видите как бихте се чувствали в една истинска приказка като тези, които сте чели като деца?

Това е абсолютно постижимо, при това не е необходимо да ходите до Средната земя, за да станете част от историята на елфи и тролове. Просто трябва да стигнете до магическото кралство Заалфелд Феенгротен (Saalfeld Feengrotten) в средата на Тюрингия, Германия.

Заалфелд Феенгротен  всъщност представлява огромен увеселителен парк, посветен на приказна магия. Едно от уникалните му особености е фактът, че подземният му обект е напълно истински. Преди столетия миньорите са проникнали дълбоко в земните недра, прокопавайки дълги тунели и пещери. След затварянето на мината, природата е трансформирала пещерите в приказен декор с масивни скални корнизи и блесящи подземни езера. Гледката толкова много напомня местообитанието на тролове и джуджета от приказките, че с времето местни предприемачи са решили да я използват за туристически и атракционни цели. При това с голям размах.

За онези, които искат да научат повече за красивия и забавен свят на Заалфелд, е създаден в Гротонеума. В този интерактивен музей ще можете да разберете как Подземното царство е било създадено, какви са скъпоценните камъни и минерали на древните миньори, как те са палели техните лампи и са си доставяли свеж въздух в подземията, както и кои са огромните скорпиони, които обитават мястото.

Над Подземното царство на мината се намира Горското царство, където елфи, феи и горски духове забавляват посетителите в своя адвенчър парк, докато те стигнат до магическата фея в нейния Магическия Тривръх Замък. За да станете част от тази приказка, трябва да имате добри обувки и около 5,400 секунди от вашето време на разположение.

Интересното е, че екипът, който стои зад парка, е измислил още една възможност за бизнес, отново свързана с вълшебния му имидж. В крайна сметка – коя жена не е искала сватба като в приказките? В този вълшебен парк организират именно такива събития – вълшебна атмосфера, романтична музика, светлина на свещи. Организаторите предлагат още повече неща - уреждат детайлите, според индивидуалните ви желания, уреждат лимузина, вкусна торта, бели гълъби и впечатляващи фойерверки, а професионален сватбен фотограф запечатва най-скъпоценния ден от живота ви. Мястото разполага и с кухня, а по желание може да прекарате нощта в Заалфелд или другаде в местността.

Паркът е отворен в следното време:

От февруари-април от вторник до събота между 10 - 12 ч. и от 2 - 4 ч.. В неделя от 2-4 ч.
От май до октомври от вторник до събота  между 10 - 12 ч. и между 3-5 ч. В неделя 3-5 ч.
През декември и януари обектът работа и в събота между 10 - 12 ч.

Забележка: най-добре да бъдете пред билетния офис 15 минути, преди да се включите в приключението.

Звучи като приказка, до голяма степен е истинска приказка или поне като истинско забавление!

Полезна информация ще намерите тук.

26 март 2015 г.

Тагове

романтични места

сватба

семеен туризъм

увеселителни паркове

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти