Марбейа

За града

Оферти

Статии

Марбейа / Marbeja

Марбейа (Marbella) е крайбрежен средиземноморски град в провинцията Малага, автономна област Андалусия, част от Коста дел Сол.

Градът е предпочитано място за отдих на заможните хора, като на него се гледа като конкуренция на френския Сен Тропе. В околията на Марбейа се намира звездният яхт клуб "Пуерто Банус". Посещаван е от доста известни личности като Роман Полански и Хю Хефнър. Тук има статуя на Салвадор Дали – Носорога (с тегло 3 тона).

Духът на Марбейа можете да усетите в старата част - разхождайки се из малките и тесни улички ще усетите обаянието на малкия град, и ще си починете от забързания живот. Едно от най-приятните места там е „Портокаловият площад“ или „La Plaza de los Naranjos“. Там е центърът на оживление през деня и нощта – има величествени сгради, малки магазинчета, художествени галерии, барове и бистра. През лятото в амфитеатъра всяка година се организират концерти и постановки. На брега се намира паркът "Ла Аламеда", където може да пояздите кон по брега, да направите една отпускаща разходка или да се отдадете на играта на благородниците - голф. В града може да се види произведение на Салвадор Дали – статуята на кон с ездач. 

Важна информация:

Население: 124 332 души

Валута: евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Телефонен код за Испания: +34

Телефонен код за Марбейа: 95

Туристически офис: тел. 952 82  35 50

Транспорт

Летище

Най-близкото международно летище е това в Малага. След като кацнете, можете да вземете от Терминал 3 директен автобус до автогарата в Марбейа (Marbella). Билетът за него струва около 5 евро, а пътуването отнема около 45 минути. През лятото автобусът потегля приблизително на всеки час, но зимата може да ви се наложи да почакате и повече от два часа. 

Може да хванете автобуса до Малага, откъдето да се прехвърлите до Марбейа. Автобус С19 и стига до центъра на Малага и централната автогара, като има междинни спирки. Потегля на всеки 25-30 минути. Автобус 75 свързва летището и центъра на Малага, като билетът струва 2 евро, а пътуването отнема около 25 минути. От Малага можете да се прехвърлите на автобус за Марбейа.

Уебсайт: www.malagaairport.eu

Автобуси

Можете да се придвижвате с лекота между Марбейа и другите градове в Коста дел Сол. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

Заведения

Марбейа е точното място, ако искате почивката ви да е изпълнена със забавления - голф игрища, казина, клубове за езда, кина, нощни клубове и барове са навсякъде. В Пуерто Банус ще откриете най-скъпите ресторанти, които предлагат висококласна храна на космически цени. Въпреки това, ако обиколите някои от по-задните улички, ще намерите тапас барове на средни цени.

Забележителности около Марбейа

Избрани оферти