Торемолинос

За града

Оферти

Статии

Торемолинос / Toremolinos

Торемолинос (Toremolinos) се намира в испанската автономна област Андалусия и е част от Коста дел Сол. Намира се на 7 км от Малага и е известен с това, че е успял да се спаси от обезличаване в следствие на огромния туристически поток. Курортът е популярен сред младите хора, тъй като в разгара на лятото предлага може би най-разнообразния нощен живот в Коста дел Сол. В близост до града има няколко голф игрища.

Климатът е повече от отличен - разположен в подножието на планината Сиера де Михас, Торемолинос има 320 слънчеви дни в годината.

Важна информация

Население: 70 000 души

Валута: Евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Интернет страници за Торемолинос: www.torremolinos.comwww.andalucia.com/torremolinos

Туристическа информация: Информация на английски език можете да получите на площад "Пабло Пикасо". Работи между 9:30 и 13:30 часа от понеделник до петък. През лятото отварят врати още няколко павилиона с туристическа информация край плажовете.

Език: Официалният език е испанският, но заради силно развития туризъм в региона можете да говорите спокойно и на френски, английски, италиански, немски.

Транспорт

Летище

Най-близкото международно летище е това в Малага. Бърза и удобна връзка към някои от курортите в Коста дел Сол имате с влака от Терминал 3, който се движи до Торемолинос (ок. 10 минути) и продължава за Беналмадена (ок. 17 минути) и Фуенхирола (ок. 35 минути). Билетът е между 1,85 и 2 евро.

Уебсайт: www.malagaairport.eu

Автобуси

Можете да се придвижвате с лекота между градовете в Коста дел Сол. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Влак

Между Торемолинос и някои от останалите курорти в Коста дел Сол (Беналмадена, Фуенхирола, Малага) можете да се придвижвате с влак. Между Малага и Фуенхирола, както и между Малага и Ронда се движи крайбрежна електричка. За разписание и билети: www.renfe.com

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

Заведения

От миналото си Торемолинос е запазил няколкото бара, в които се приготвя прясна риба. За да получите най-доброто съотношение цена/качество, отидете на улица "Кале Куинтана Росано" в старата част на града, където можете да хапнете тапас с аншоа или тортия за по-малко от 2 евро.

Торемолинос е известен и с нощния си живот. Повечето клубове са на улица "Сан Мигел" или в района на "Ногалера". Градът е популярен и с гей културата си.

Шопинг

Всеки четвъртък сутрин се провежда открит пазар зад кметството. В града ще намерите и всякакви магазини - от бутици до сувенири.

Събития

 

Великден
 
Дните около Великден са белязани от пищни шествия и обикновено съвпдат с подходящото време за първия плаж за годината.
 
Празникът на Сан Хуан
 
Всяка година на 23 срещу 24 юни. Това е нощ на магиите, в която се изгарят популярните "хуас" - кукли, които символизират всичко лошо, от което искаме да се отървем.
 
Празникът на Кармен
 
Празнува се на 16 юли в чест на Девата от Кармен. Според традицията статуята на светицата се носи в тържествена процесия от моряците и рибарите.

Забележителности около Торемолинос

Избрани оферти