Торемолинос
Торемолинос / Toremolinos

Торемолинос (Toremolinos) се намира в испанската автономна област Андалусия и е част от Коста дел Сол. Намира се на 7 км от Малага и е известен с това, че е успял да се спаси от обезличаване в следствие на огромния туристически поток. Курортът е популярен сред младите хора, тъй като в разгара на лятото предлага може би най-разнообразния нощен живот в Коста дел Сол. В близост до града има няколко голф игрища.

Климатът е повече от отличен - разположен в подножието на планината Сиера де Михас, Торемолинос има 320 слънчеви дни в годината.

Важна информация

Население: 70 000 души

Валута: Евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Интернет страници за Торемолинос: www.torremolinos.comwww.andalucia.com/torremolinos

Туристическа информация: Информация на английски език можете да получите на площад "Пабло Пикасо". Работи между 9:30 и 13:30 часа от понеделник до петък. През лятото отварят врати още няколко павилиона с туристическа информация край плажовете.

Език: Официалният език е испанският, но заради силно развития туризъм в региона можете да говорите спокойно и на френски, английски, италиански, немски.

Забележителности около Торемолинос
Изживейте магията на Камино де Сантяго
от 465 €
Изживейте магията на Камино де Сантяго
6 нощувки
Собствен превоз