Начало / Статии / Статии - Египет

8 причини да посетите Египет точно сега

Автор

/

Ако ви се пътува на някое топло и екзотично място, при това без да се налага да чупите касичката със спестявания, обмислете Египет.

Сега повече от всякога си заслужава да посетите земите на фараоните. Ето защо:

По-малко туристи. Тези, които познават Египет отпреди, си спомнят тълпите туристи и безкрайните редици с автобуси. Днес посетителите на страната са малко, което означава повече простор, време и спокойствие за вас.

По-добри цени. Египет винаги е бил дестинация с добро съотношение качество-цена, от началото на пандемията цените са по-добри от всякога. 7 нощувки в плажен курорт с включени самолетни билети спокойно могат да ви излязат под 1000 лева. За близо 1200 лева можете да резервирате почивка във висок клас хотел.

Невероятна история. В Египет се намират около 30% от познатите исторически монументи в света. Виждали сте мумии и находки от Древен Египет във всички големи музеи по света – от Метрополитън до Лувъра. В самия Египет историята е буквално навсякъде около вас, като на много места се е капсулирала през хилядолетията. Където и да изберете да отидете на почивка в Египет, ще имате възможност да се запишете на екскурзия до най-близките останки от древните египтяни - от Луксор до пирамидите в Гиза.

Вълнуващо гмуркане. Една от най-популярните дестинации за гмуркане в света са богатите на подводен живот води на Червено море край курорта Шарм ел Шейх, а от скоро популярност сред българите набира и Марса Алам. Дори и да не сте почитатели на гмуркането, можете да се срещнете отблизо с морските обитатели с шнорхел или докато плавате с лодка с прозрачно дъно.

С борд по пясъчните дюни. Сандбордингът или спускането с дъска по дюните вероятно е било измислено от древните египтяни, които се спускали по пясъка, стъпили върху парче дърво. Сандбордингът е по-безопасен от сноуборда, а и преживяването е съвсем различно.

Страхотно време. Когато при нас зимата настъпва (или никак не бърза да отстъпи), в Египет времето е перфектно за плаж. Точка по въпроса.

Лесно минаване на границата. Египет е една от африканските държави, до която се пътува сравнително лесно в момента. На влизане в страната се изисква представяне на отрицателен PCR тест или ваксинационен сертификат, а на връщане в България ваксинираните и преболедувалите COVID-19 се прибират безпрепятствено, а останалите трябва да си направят PCR или бърз тест.

Среща с различна култура.  Независимо дали ще станете част от бедуинска вечер, ще се разходите из пустинята на гърба на камила или просто ще скитате по пазарите в търсене на изгодна сделка (разбира се, след като сте се пазарили достатъчно), Египет ще ви потопи в съвсем различна култура. Поемете дълбоко въздух и смело се впуснете в това приключение.

 >>> Разгледайте актуалните оферти за почивка в Шарм ел Шейх >>>

>>> Разгледайте най-добрите оферти за почивка в Хургада >>>

>
27 септември 2021 г.

Тагове

културен туризъм

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти