Начало / Статии / Статии - Египет

8 причини да посетите Египет точно сега

Автор

/

Сега повече от всякога си заслужава да посетите земите на фараоните. Ето защо:

По-малко туристи. Тези, които познават Египет отпреди 5-6 години, си спомнят тълпите туристи и безкрайните редици с автобуси. Днес посетителите на страната са доста по-малко, което означава повече простор, време и спокойствие за вас.

По-добри цени. Египет винаги е бил дестинация с добро съотношение качество-цена, сега цените са по-добри от всякога.

Невероятна история. В Египет се намират около 30% от монументите в света. Виждали сте мумии и находки от Древен Египет във всички големи музеи по света – от Метрополитън до Лувъра. В самия Египет историята е буквално навсякъде около вас, като на много места се е капсулирала за хилядолетията.

Вълнуващо гмуркане. Една от най-популярните дестинации за гмуркане в света са богатите на подводен живот води на Червено море край курорта Шарм ел Шейх. Дори и да не сте почитатели на гмуркането, можете да се срещнете отблизо с морските обитатели с шнорхел или докато плавате с лодка с прозрачно дъно.

Sandboarding in Egypt from IDO Travel on Vimeo.

С борд по пясъчните дюни. Сандбордингът или спускането с дъска по дюните вероятно е било измислено от древните египтяни, които се спускали по пясъка, стъпили върху парче дърво. Сандбордингът е по-безопасен от сноуборда, а и преживяването е съвсем различно.

Страхотно време. Когато при нас е зима или дъждовна пролет, в Египет времето е перфектно за плаж. Точка по въпроса.

С фелука по Нил. Прекарайте няколко дни с традиционната местна лодка фелука по течението на величествената река Нил, за да се почувствате като истински откривател на древни земи.

Среща с различна култура. Независимо дали ще станете част от бедуинска вечер, ще се разходите из пустинята на гърба на камила или просто ще скитате по пазарите в търсене на изгодна сделка (разбира се, след като сте се пазарили достатъчно), Египет ще ви потопи в съвсем различна култура. Поемете дълбоко въздух и смело се впуснете в това приключение.

 

 >>> Разгледайте актуалните оферти за почивка в Шарм ел Шейх >>>

>>> Разгледайте най-добрите оферти за почивка в Хургада >>>

22 декември 2020 г.

Тагове

културен туризъм

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти