Начало / Статии / Статии - Австрия

Оперният бал и хотел Империал - очарователна вечер

Автор

/

Хиляди танцьори на валс в официални вечерни костюми и елегантни рокли посещават повече от 300 официални бала с различни теми, които се провеждат във Виена по време на зимния Fasching, или карнавален сезон. Но царицата на всички балове е легендарният Оперен бал.

Той се провежда в бароковата виенска Държавна опера, без оперно представление и седалки, които са махнати от шумен рояк работници, преобразяващи натруфената Щатсопера във великолепна, подобна на пещера бална зала за една нощ.

Opernball се открива с голямо въведение на 200 дебютантки (току-що влизащите в обществото дъщери на богатите и титулувани австрийски фамилии), към които се присъединяват 5000 гости от всички слоеве на виенското общество и от цял свят, за да участват в приказното събитие, за първи път организирано от император Франц Йосиф през 1877 г.

Подът на танцовата зала става цветен калейдоскоп, докато танцьорите се въртят под веселите звуци на виенския валс. Когато три четвърти от времето изтече в 5 часа сутринта, обърнете следващата страница на вълшебната приказка, като се оттеглите за почивка във вашата стая в хотел „Империал“.

Построен през 1867 г. в ренесансов стил от император Франц Йосиф за неговата племенница и съпруга и, херцога на Вюртемберг, той е използван за приютяване на най-изтъкнатите гости на херцога и е все още официалният хотел за държавни гости, точно както когато някогашният гост Рихард Вагнер резервирал седем стаи и композирал ден и нощ.

Много неща остават непроменени, независимо от няколко многомилионни ремонта и обновявания: безценната мебелировка, мраморните подове, позлатените балюстради, фреските на таваните, блестящите полилеи. Гостите естествено ще се почувстват така, сякаш към тях се отнасят като към кралица Елизабет, която заявила преди отпътуването си, че това бил „най-красивият хотел, в който някога съм отсядала“.

Къде: Виена, Австрия
Най-добро време: началото на март

>
08 март 2012 г.

Тагове

любопитно

музикални събития

социален туризъм

събития

фестивали

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти