Начало / Статии / Статии - Австрия

Скъпи Дядо Коледа, Виена?

Автор

/

Скъпи Дядо Коледа,
Тази година бих искала да си пожелая една малко по-различна Коледа. Искам да видя места, които никога досега не съм виждала! Искам да превърна любимия си сън в реалност и да се радвам на снежна приказка, осветена от милиони блещукащи светлинки. Искам да попадна в царството на джуджетата и феите, да се озова сред безброй коледни играчки. Да се насладя на невероятния аромат на канелени сладки, изпечени току-що, и да се потопя в усещането за вълшебство.

Това написах на белобрадия старец и, за щастие, той отговори на желанията ми. Всичко, което искам, вече може да бъде осъществено - с една екскурзия до Виена и Линц.

Виена по начало е приказно място, заради което всеки, успял да я види с очите си, може да се нарече късметлия. Но представяйки си този разкош в допълнение с бели шапки на къщите, червени ботушки, тропащи по широките улици, и безброй звезди, паднали на земята, светещи навсякъде около нас, си мисля, че това лесно може да бъде сравнено с превърнала се в реалност детска приказка.

Как ви звучи подземен приказен парк? Да, и на мен ми звучи като по-вълнуващо преживяване и от Дисниленд. А Коледно мини градче?

На площада Мария Терезия повече от 60 щанда предлагат оригинални идеи за коледни подаръци, коледни украси, сладки и топли напитки.

Отивайки там, няма да имате нужда от семейна вкусна вечеря около отрупана маса с пуйки и сарми. Могат да ви оставят по средата на този коледен базар и ще изкарате там чак до Нова Година. Гарантирано.

Бих ви посъветвала да си носите слънчеви очила, защото ще бъдете заслепени от светулките, заобикалящи ви, червени дебели шалове, защото всичко около вас ще бъде с този нюанс и снимките ви ще станат страхотни, фотоапарати, с които да запазите спомена за невероятното си изживяване и задължително донесете детското в себе си. Там не е за големи хора. Освен ако не са под прикритие. 

Около коледните празници всички ние променяме нагласите и настроенията си. Ставаме малко по-добри, обичаме малко повече, радваме се на по-малките неща, искаме още малко чудеса. Това време от годината, когато всичко просто е по-хубаво.

Няма значение къде си, стига да си с любими хора. Няма значение кой си, щом си обичан, и няма значение какво искаш, щом даваш любов. Затова Виена очаква не толкова теб, колкото теб и твоя подарък за любимия ти човек. А какъв по-хубав подарък от перфектната Коледа?

Снимки: Thinkstock/Gulliver

 

Вижте актуални оферти за пътуване до Виена!

Вижте още:

Оферти за предколедни екскурзии!

Оферти за Коледа!

Оферти за Нова година!

>
24 ноември 2015 г.

Тагове

дворци

коледа

коледни базари

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти