Начало / Статии / Статии - Австрия

Виенска кифла с каничка кафе (3 ястия + 3 заведения, където да ги опитате)

Автор

/

Ако случайно минавате през Виена, дори и за два часа, направете си бърз кулинарен тур, като опитате три основни ястия, прославили града по целия свят. В тази статия освен самите ястия ще намерите и заведенията, в които можете да ги опитате в оригинална рецепта и на нормална цена.

Виенска кифла...

Освен от песента на група Тангра, тази кифла може да ви е известна от романи и разкази. Но в България не може да сте я вкусвали, дори нещо тестено да е носило това аристократично име. Истинската виенска кифла е само във Виена. Тя има свойството да се топи в устата и да е преди-малко-изпечена. Често е поръсена с пудра захар и може да има различни плодови пълнежи, най-често от ябълки.

Адресът на малката пекарна „Карл Хааг“ е Helferstorfer straße (Хелферщорферщрасе) 2 

...с каничка кафе

Това е и мястото, на което да пиете виенско кафе. Можете да слезете няколко пресечки по на юг в посока операта и да посетите кафе "Ландман". С какво е известно това кафене ли? С това, че там през 1886 г. се е състояла срещата между Стефан Стамболов и бъдещия цар Фердинанд. Оттогава до ден днешен нищо в заведението не е променено и ще можете да се потопите в атмосферата от преди два века. Там също можете да опитате и виенска кифла, но имайте предвид, че още преди 100 години цените са били високи и както казахме, нищо не се е променило до днес.

Шницел по виенски

След една хубава закуска по виенски, е време за лек обяд с шницел по виенски. Няма нужда да му казвате по виенски - там е просто шницел. Той се приготвя от чисто свинско месо, нарязано на много тънки пържолки, паниран в хрупкава златиста панировка. Поднася се с парченце масло отгоре, което се топи, докато гледате онемели и слюноотделящи своята огромна порция. Към нея обикновено има пържени картофи като гарнитура, но това зависи от заведението.

Мястото, където можете да опитате невероятния шницел, се намира на улица: Fleischmarkt 11, а заведението носи името Griechenbeisl.

>>> Ако гладът за виенски вкусотии ви налегна рязко след прочита на тази статия, то вижте най-добрите оферти за пътуване до Виена! >>>

>
11 април 2017 г.

Тагове

кулинарен туризъм

кулинарни изкушения

Забележителности наоколо

Избрани оферти