Начало / Статии / Статии - Черна гора

Защо Черна гора трябва да е следващата ви дестинация

Автор

/

Ситуацията с пътуването остава сложна, но не и невъзможна. Внимателното планиране и избирането на точната дестинация ще ви гарантира спокойна и приятна отпуска.

Ако обичате лятото да сте на плажа, харесвате комбинацията от планина и море и не ви се пътува твърде далеч от България, вашата дестинация това лято е Черна гора.

Ето две добри причини да изберете тъкмо черногорското крайбрежие за почивка тази година.

Плажове, обичани от звездите

Снимка: iStock by Getty Images

Малката балканска държава е успяла през годините да изкуши с красотата си не една и две холивудски и музикални звезди. Мадона, Наоми Кембъл, Лени Кравиц, Силвестър Сталоун, София Лорен са само част от звездните имена, посещавали Черна гора. Брад Пит и Анджелина Джоли избират Будва за почивката си през 2019 г., а Катрин Зита Джоунс и Майкъл Дъглас толкова харесват страната, че си купуват къща в Пераст. Певицата Малума, тенис звездата Мария Шарапова и актрисата Джесика Алба също са посещавали черногорското крайбрежие.

Ако всички тези знаменитости, които могат да почиват където си поискат, избират Черна гора, вие също можете да проверите какво специално намират там. С тази разлика, че имате предимството да живеете съвсем близо до страната - толкова близо, че много от почиващите там българи избират да стигнат до Черна гора с автомобил, а не със самолет.

Най-южният фиорд в Европа

Снимка: iStock by Getty Images

Крайбрежието на Черна гора изглежда така, сякаш някой го е начертал с линия и молив. Заливът на Котор е само едно от тези места, на които бряг и море си играят на криеница. Често го наричат най-южния фиорд в Европа, макар практически да не е точно фиорд, а потопена долина. Пейзажите и гледките обаче са точно като на истински фиорд. А като добавите всичката история и култура, не е чудно, че Котор е част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Голяма част от крайбрежието на Черна гора е подобно - назъбено, с издигащи се към небето скали, с нахвърляни край бреговете острови и накацали по възвишенията очарователни градчета.

Снимка: iStock by Getty Images

Вижте актуални оферти за почивка в Черна гора!

>
06 юли 2023 г.

Тагове

плажове

семеен туризъм

любопитно

летен туризъм

романтично

Забележителности наоколо

Избрани оферти