Коледен крос по бански в Бостън

Вижте галерия
1 от 7

 

Коледен крос по бански - как ви звучи това?

Коледен крос по бански в Бостън, САЩ

Всяка година в началото на декември стотици тичащи хора, облечени само с бански, маратонки и коледни шапки, изпълват улиците на Бостън, за да съберат пари за благотворителност. За първите единадесет години на съществуването си събитието е набрало над 1 милион долара за различни благородни каузи.

Маршрутът в квартал Бек Бей е с дължина една миля, като по цялата му дължина любопитни наблюдатели могат да следят състезанието. А Бостън не е Калифорния - средната декемврийска температура в града е около 2-3 градуса. Участниците нямат право на други дрехи освен банския, затова пък могат да се подгреят с малко алкохол преди старта. Банските костюми с коледни или червено-бели мотиви са на почит.

Други коледни атрибути, като бради и шапки, не са задължителни, но са силно препоръчителни. Условие за участие е заплащането на такса от 30 долара от всеки участник. Освен това всеки един от бягащите в кроса трябва да събере дарения от най-малко 400 долара. Тъй като бостънските улици могат да съберат ограничен брой участници, а желаещите са много, всяка година има списък с чакащи, които разчитат някой от заявилите участие да се откаже в последния момент.

Започнатото от няколко приятели състезание за 12 години днес почти се е превърнало в национален феномен. Подобни състезания се провеждат в Атланта, Чикаго и Остин.

Кога: началото на декември
Къде: Бостън, САЩ

Дата: 09 декември 2011 г.
4/5, 4088 гласа
Забележителности около Бостън