Начало / Статии / Статии - САЩ

Удманс - върховно блаженство върху черупка от мида

Автор

/

„Удманс“ е най-доброто местенце за похапване на миди в Масачузетс и (така казват) осветеното родно място на пържените миди. Вярно ли е? Е, може би. Истината е, че никъде другаде в Америка няма да намерите този деликатес, сготвен по-вкусно.

„Удманс“, Есекс, Масачусетс, САЩ

Разположен северно от Бостън в стар корабостроителен град в сърцето на мидения пояс, „Удманс“ е разпиляно, паянтово място, пълно с дървени сергии и пейки за пикник, винаги заети от любители на мидите,които често се редят покрай пътя в съботните нощи, чакайки да влязат.

Той е известен надлъж и нашир заради своите сочни, хрупкави чудеса – цели миди (в менюто има и нарязани миди), топнати в мляко, оваляни в царевично брашно и пуснати в силно нагорещена свинска мас. И еврика! Мидите са отглеждани предимно от местни хора, те са самата същност на Нова Англия, висшата кухня на областта. Ако може да се вярва на семейния мит, Чъби Удман е учил Хауърд Джонсън как да ги пържи и днес правнуците на Чъби пържат и сервират средно на 2000 души в оживен летен ден.

Макар че се е разширявал зала след зала от първото си откриване през 1914 г., „Удманс“ все още не може да побере тълпите, така че повечето редовни клиенти трябва да си пробиват път с лакти, да извикват своите поръчки през тарапаната и след това да ядат навън на капака на колите си.

Мукавени чинии са накамарени неразумно високо с хрупкави вкуснотии, плюс колелца лук или пържени картофки. Мартини и бира могат да бъдат поръчани в пластмасови чашки. Тези, които редовно хапват тук, може да изберат също толкова превъзходните омари на „Удманс“ или ненадмината гъста супа с миди, но за идващите за първи път пържените миди са задължителни.

Сочни, вкусни, маслени и гладки – никога няма да ги намерите толкова добри другаде.

Къде: Есекс е на 40 км северно от Бостън, Масачузетс, САЩ
Най-добро време: мидите са по-вкусни, когато водата е по-студена, от късна есен до зимата.

Виж актуалните оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Перу

Екскурзия в Куба

>
28 ноември 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти