Начало / Статии / Статии - САЩ

Маршрутът на свободата - патриотична разходка през най-историческия американски град

Автор

/

Бостън е компактен, лесен за ориентиране и пропит с история, което го прави един от най-хубавите и най-интересните за пешеходни разходки градове в Америка. До всяко място се стига лесно, ако тръгнете на пешеходна обиколка по петкилометровия Маршрут на свободата.

Маршрутът на свободата, Бостън, Масачузетс, САЩ

Започнете в градската градина Бостън Комън“ (някога пасище за крави, а днес най-стария национален парк), след това един маркиран, с червени ивици път към осемнайсетте забележителности от епохата на революционните войни, включително църкви, гробища, паметници, правителствени сгради и корабът „Конститюшън“, известен също като „Олд Айрънсайдс“.

Корабът е пуснат за първи път на вода през 1797 г., получава своя прякор по време на войната през 1812 г. и все още може да плава. Той е най-старият поръчан военен кораб във военноморските сили на САЩ, като никога не е губил битка. Маршрутът продължава към „Фанюъл Хол“, първоначалния пазар на Бостън и някога зала за събрания на колонистите и публичен форум.

Днес тук е достолепният „Дъргин Парк“, непретенциозно, но много обичано заведение. Посетете дома на Пол Ревиър, построен през 1680 г. и купен от патриота, майстора на сребърни бижута Пол Ревиър и неговата фамилия през 1770 г. Това е най-старото жилище в Бостън и една от най-хубавите жилищни сгради от ХVІІ в. в цяла Америка.

По маршрута ще стигнете и до Олд Стейт Хаус, най-старата обществена сграда (1713 г.) в Бостън и щабквартира на британското управление в колониите.

Къде: Бостън, Масачузетс, САЩ
Най-добро време: май-октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване в Бостън!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Нова Зеландия

Екскурзия в Австралия

>
17 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

пешеходен туризъм

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти