Начало / Статии / Статии - САЩ

Лийгъл Сий Фудс - любимо място за безупречно сготвена прясна риба

Автор

/

Макар в наши дни много чревоугодници да се тълпят в Бостън и въпреки появата на ново поколение главни готвачи, които преобразиха старите заведения в града, тъй като ги намериха безинтересни или посредствени, бостънците ценят традицията и изпитаното – точно в тази ниша е „Лийгъл Сий Фудс“.

„Лийгъл Сий Фудс“, Бостън, Масачусетс, САЩ

Той не е най-модният, нито най-шикозният сред множеството рибни ресторанти в Бостън, но ако търсите преснота и качество, ще ги намерите тук – направо от морето и във вашата чиния. (Девизът на ресторанта е: „Ако не е прясно, то не е „Лийгъл“!)

Семейното заведение съществува от 1950 г., първо като малък рибен пазар в Кеймбридж, след това (от 1968 г.) като ресторант с под, посипан с дървени стърготини. Нещата са мъничко по-пъстри днес в двайсет и шестте клона на „Лийгъл“, но менюто не се е променило коренно. За гъстата супа от миди може да се каже, че е най-добрата в града (постоянните опашки го доказват), както и пържените миди.

Всичко най-добро, което бъде купено на сутрешния пазар, влиза в менюто – печено на скара, на фурна, пържено, задушено на пара или в касероли, със сурови стриди и различни видове миди като първо ястие. (Не се безпокойте: ресторантът е фанатичен по отношение на проверките за преснота и чистота на продуктите.)

Удивително услужливият и приветлив персонал видимо се гордее с това, че работи в един от най-забележителните ресторанти на Бостън, а славата на неговия бостънски сметанен пай също допринася за привличане на тълпите.
 
Къде: Бостън, Масачусетс, САЩ
Най-добро време: целогодишно

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Почивка на Карибите

Екскурзия във Виетнам

Екскурзия в Мексико

>
30 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти