Начало / Статии / Статии - Гърция

Гърция за напреднали - 5 малко известни дестинации

Автор

/

Ако вече познавате Гърция като петте си пръста и си мислите, че малко места могат да ви изненадат, помислете пак.

Почитателите на южната ни съседка, които са там всяка година (по няколко пъти) или тези, които обичат дългите и напоителни пътувания из малко познати ъгълчета на страната, ще се радват да открият нови посоки за своите пътешествия.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето пет малко известни, но прекрасни места в Гърция, които да посетите:

Кастелоризо

За пръв се чу повече за остров Кастелоризо, когато Гърция започна кампанията си за изцяло ваксинирани острови в началото на 2021 г. Кастелоризо е запокитен в далечния край на Гърция, само на 2 км от турския бряг при Каш. Островът е еманация на всичко, което туристите обичат в Гърция - кокетни таверни, пастелни къщички, блестящи под средиземноморското слънце на фона на синя-синя вода. Това е най-малкият населен гръцки остров, който се намира най-далеч от Атина и има само едно населено място без моторни превозни средства. С една дума - гръцки рай!

Наксос

Снимка: iStock by Getty Images

Наксос е още едно бижу от кутията със скъпоценности, наречена Циклади. Той е подходящ за тези, които не могат да избират между море и планина, а искат да имат и двете. Островът е идеален и за събиране на тен, и за кайтсърфинг. Планинските му селца пък ще ви пренесат в други времена. Освен обувките за вода, не забравяйте и планинските обувки, за да се качите близо до боговете на първенеца на острова - връх Зевс.

Фолегандрос

Снимка: iStock by Getty Images

Фолегандрос е остров в южния край на Цикладите, където получавате гледките на Санторини, но плащате много по-малко. През 2020 г. читателите на списание "Condé Nast Traveller” го обявиха за най-красивия в Европа. Островът си има малки заливчета в изобилие, а главният му град Хора е кацнал живописно на върха на хълм.

Нафпактос

Снимка: iStock by Getty Images

Не е задължително всичко неоткрито в Гърция да е под формата на острови. Нафпактос е крайбрежен град в северната част на Коринтския залив, където можете да се насладите на два плажа със син флаг и внушителна венецианска крепост с укрепено пристанище. Градът не е особено известен сред чуждестранните туристи, но гърците си го знаят и го използват предимно за спирка и следобедно топване в морето по пътя от Делфи към западното крайбрежие на континентална Гърция.

Нафплион

Снимка: iStock by Getty Images

Старата гръцка столица Нафплион е сред най-очарователните и красиви градове в страната. Намира се в Арголическия залив  - на 170 км на юг от Атина. Къщите са във венециански стил, а уличките в центъра на града са тесни. Историческите къщи в червеникаво, венецианските аркади и византийските елементи правят града еклектичен и елегантен, като му придават собствен стил.

Вижте актуални оферти за почивка в Гърция!

>
17 април 2024 г.

Тагове

летен туризъм

любопитно

острови

плажове

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти