„Ройъл Скотсман“ - голям хотел на колела

Вижте галерия
1 от 7От облечения с карирана фустанела гайдар, който ви поздравява, когато се качвате във възстановения старовремски влак, до великолепните гледки, на които се наслаждавате от облицования с махагон луксозен салон-вагон, няма по-изтънчен начин да разгледате планинската част на Шотландия.

„Ройъл Скотсман“, Единбург, Шотландия

Пътувайки през планини и тесни долчинки в романтичната едуардианска елегантност на малко използвани железопътни линии, със спиране по пътя за посещения на великолепни домове и частни замъци, този влак е прочут като един от най-специалните (с ограничен достъп) в света.

Вашата петзвездна наблюдателна позиция е като елегантна извънградска къща на колела, с безупречно обслужване и купета с богато инкрустирана с шотландски мотиви дървена облицовка.

Кухнята предлага превъзходни ястия, отразяващи местното изобилие – от пълна шотландска закуска до вечери, на които се сервират едри езерни скариди, пушена сьомга или вратни агнешки пържоли. Изборът на вина отстъпва само на този на видовете уиски – все пак няма да шофирате до къщи тази нощ.

Къде: тръгване от Единбург, Шотландия
Най-добро време: април-ноември

Дата: 02 ноември 2011 г.
4/5, 6636 гласа
Забележителности около Единбург