Начало / Статии / Статии - Шотландия

Балморал – най-открояващият се хотел в Единбург

Автор

/

Може да не намерите стая в странноприемницата на шотландския замък Балморал, но да откриете голямо утешение в кралското посрещане и обслужване на гостите в едноименния хотел.

 

„Балморал“ е един великолепен стар гаров хотел – без никаква официална кралска връзка, въпреки името си – построен през 1902г. в източния край на улица „Принсес“, главната зона за търговия на дребно в Единбург. Наскоро той направи смайващо възвръщане на миналата слава в опит да установи превъзходство като най-добрия столичен хотел.

Най-елегантната забележителност на града, с неговите портиери, облечени с карирани фустанели, той е толкова туристическа атракция, колкото и другата икона на града – замъкът Единбург. Хотелът привлича гости, които се унасят в блянове по време на следобедния чай или опитват някоя от множеството най-добри марки шотландско уиски в бара „Палм Корт“ и си тръгват с вкуса на шотландския стил на живот на хайлайфа.

Извън хотела ви очаква дългата цяла миля улица „Принсес“, главният булевард на града, където могат да се намерят всякакви марки, включително в „Дженърс“, най-стария универсален магазин в света, отворен през 1838г.

Къде: Единбург, Шотландия
Най-добро време: целогодишно

 


 

>
18 август 2011 г.

Тагове

замъци

любопитно

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти