Начало / Статии / Статии - Шотландия

Единбургските фестивали - изобилие от шотландска култура

Автор

/

Всеки август този консервативен град се превръща в централна сцена за ексцентрични произведения от световна класа в областта на музиката, драмата, танца и алтернативните забавления.

Наскоро чествал своята петдесета годишнина, Единбургският международен фестивал отдавна привлича първокласни имена и таланти. Събиращ също толкова внимание е Фриндж, аматьорското разклонение на фестивала, където можете да очаквате повече от 650 трупи, нешлифовани диаманти от цял свят, да играят своите представления в повече от 150 средища, от бирарии до училищни физкултурни салони. Фриндж е днес най-големият арт фестивал в света, без предварително проучване на кандидатите и отворен за всеки, който има желание да играе на сцена.

Нощното представление на „Милитъри Тату“ (името идва от изкрещяваното преди затваряне на странноприемниците в Лоуландс през ХVІІ и ХVІІІ в. „doe den tap tou“, което означава „затягаме канелките“) е вероятно най- забележителният световен военен спектакъл, подсилван от своята драматична сцена върху еспланадата на замъка. Музиката на гайди и барабани и демонстрациите на гимнастически умения може и да не са високо изкуство, но са голямо забавление.

И ако всичко това не е достатъчно, ежегодният Единбургски филмов фестивал (най-дългият постоянно провеждащ се филмов фестивал в света) и фестивалите на джаза и блуса допълват културната блокада. Билетите за главните представления трябва да бъдат купени предварително, но с такъв богат избор човек може да дойде с празни ръце и пак да си изкара чудесно, особено ако е останал за впечатляващите фойерверки през последната нощ.

Къде: Единбург, Шотландия

Кога: август - септември (планирайте своето пътуване за фестивалите по-рано, тъй като напливът е голям и местата за настаняване се изчерпват много бързо месеци предварително)

>
29 юни 2015 г.

Тагове

градове

културен туризъм

летен туризъм

музикални събития

фестивали

Забележителности наоколо

Избрани оферти