Начало / Статии / Статии - САЩ

Мистик Сийпорт - морският музей на Америка

Автор

/

Мистик е една от най-посещаваните туристически дестинации на Североизтока, главно заради „Мистик Сийпорт“, Музеят на Америка и морето. Водещият американски морски музей приютява най-голямата колекция от исторически кораби и лодки в света.

Мистик Сийпорт, Хартфорд, Кънектикът, САЩ

Много от неговите близо 70 декара край реката са заети от едно възстановено крайбрежно селище – с училище, църква и десетки къщи, магазини и работилници, които възкресяват живота в солена морска Америка през ХІХ в. Немалко платноходни кораби с пълен такелаж, които са на док тук, са открити за посещения, като сред тях са Чарлс У. Морган (1841г.), последният оцелял дървен китоловен кораб в Америка (заедно с помещението, където е извличана и претопявана китовата мас) и датският кораб „Джоузеф Конрад“ от 1882г.

Най- амбициозната изложба на Сийпорт „Пътешествия: Разкази за Америка и морето“ проследява връзката на американския народ с океаните, реките и езерата.

Другото главно място в областта, важният Аквариум и институт за изследвания на Мистик, предлага над 40 живи изложби на морския живот, включително повече от 4000 екземпляра и разположената на 4 декара „Крайбрежието на Аляска“, една от най-големите изложби в света за белия кит (Delphinapterus leucas).

Идете на хълмовете за широкообхватен изглед на пристанището (и гъмжилото там) и следвайте търсилите усамотение Лорен Бакал и Хъмфри Богарт в „Ин ет Мистик“: двойката прекарва медения си месец тук, в днешната главна сграда на хотела, царствена резиденция, построена през 1904г. Едно ново крило е увеличило броя на стаите, като всички се радват на същата хвалена кухня и на прелестни изгледи на пролива Лонг Айлънд, но им липсва атмосферата на оригиналната главна сграда.

Къде: 75 км южно от Хартфорд, Кънектикът, САЩ
Най-добро време: май - декември

>
08 август 2011 г.

Тагове

аквариуми

любопитно

музеи

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти