Начало / Статии / Статии - САЩ

Кейп Код - природа, чиста и дива

Автор

/

Шейсет и пет километрова ивица от блъскани от морето пясъчни дюни, Кейп Код (Cape Cod) е под федерална защита едва от 1961 г. (благодарение на отдавна летуващия тук Джон Ф. Кенеди), но всъщност твърде малко се е променил, откакто Хенри Дейвид Торо странства из областта през 50-те години на ХІХ в., описвайки го като място, където „човек може да застане и да остави цяла Америка зад себе си“.

Кейп Код, Масачузетс, САЩ

От Чатам (в „лакътя“ на полуострова) на юг до  декоративния Провинстаун (неговия „юмрук“) в най-северния край, уединеното крайбрежие с широки, открити  плажове, фарове, големи вълни и леко накъдрена трева по дюните е едно от най-великолепните в Америка – над 172  000 декара поразително високи дюни, вездесъщото море и една непрестанна игра на светлината.

През есента, един  от най-прекрасните сезони тук, Външната част е сезонен маршрут на над 300 мигриращи вида птици. Някога просто пясъчна индианска пътека, днес „Олд Кинг Хайуей“ (известен и като Шосе 6А) е ветровит двулентов път, относително свободен от крайпътни търговски центрове и неонови реклами. Той преминава от северните пространства  на Кейп (странно защо наричани Долната част) през градове като Труро и Истхам, които мнозина смятат за най-чистия дестилат на духа на Кейп Код.

Чатам, един класически град на Нова Англия, отдавна е аванпост за дискретно богатите: вижте 100-те декара на великолепния курортен комплекс „Чатам Барс Ин“, респектиращ паметник на други времена. Построен като ловна хижа през 1914 г., историческият хотел се гордее с впечатляващ списък на удобствата и е най-много обичан заради своя с бели ръкавици, но дружелюбен персонал, своите вили, широката си веранда с плетени люлеещи столове по нея и изглед към плажа, както и за нощта в сряда, когато се пекат миди и омари под звездите.

Къде: 145 км от Бостън, Масачузетс, САЩ
Най-добро време: пролетта и есента се прелестни и няма стълпотворения.

Виж най-добрите оферти за пътуване в САЩ!

Виж още:

Екскурзия в Канада

Екскурзия в Мексико

Екскурзия в Лондон

>
26 септември 2011 г.

Тагове

любопитно

плажове

полуострови

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти