Начало / Статии / Статии - САЩ

Мартас Винярд - чарът на Нова Англия

Автор

/

Кръстен през 1602 г. от британския изследовател Бартоломю Госнолд на дъщеря му, остров Мартас Винярд с размери 32 на 16 км вече не е покрит с диворастящи лозя, но все още обещава островна магия, новоанглийска мистика и скромен, непривличащ вниманието начин на живот.

Мартас Винярд, Масачусетс, САЩ
 

От гледна точка и на пейзажа, и на градовете, той е по-разнообразен от предимно плоския Нантъкет, неговия съсед на 45 км оттук. Хълмистите му пясъчни дюни и боровинкови мочурища напомнят повече за Кейп Код, макар, общо взето, островът да е по-малко развит.

Град Оук Блъфс е застинала във времето фантазия, нестандартна и забавна заради тюрлюгювеча от около 300 викториански къщички в бонбонен цвят. Уест Тисбъри предлага съботен селскостопански пазар (най-големия по рода си в Нова Англия), както и универсалния магазин „Елис“ в стил Норман Рокуел, „Търговци на почти всичко“, най-стария бизнес на острова, в действие от 1858 г.

Сред всички тези американски чудесии островът се гордее с висок коефициент на знаменитости, с известни личности, които се възползват от традиционното уважение към уединението и личното пространство, както и безопасността (къщите и колите все още се оставят незаключени тук).

Красивият хотел „Шарлът Ин“ в Едгартаун се радва на изтънчена градска среда – тук не е място за пластмасови джапанки и излежаване в хамаци. Старомоден, елегантен и горд с обслужването си, той се състои от група къщи от ХVІІІ и ХІХ в., украсени в английски провинциален маниер и свързани със симетрични градини.

Голяма част от островната слава на хотела може да бъде приписана на неговия звезден френски ресторант „Л’Етоал“, където изисканата вечеря протича в елегантна, пълна с растения остъклена градина, обляна романтично в светлината на свещи, а допълващата я континентална закуска е пълна с утринно слънце и аромата на пресни палачинки със сладко от боровинки.

Къде: Масачусетс, САЩ
Най-добро време: май-октомври.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Бостън!

 

Виж още:

Екскурзия в Ню Йорк

Екскурзия в Лас Вегас

Екскурзия във Вашингтон
 

>
13 октомври 2011 г.

Тагове

любопитно

острови

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти