Начало / Статии / Статии - САЩ

Блок Айлънд - Бермудските острови на Севера

Автор

/

Едновременно изтънчен и непретенциозен, Блок Айлънд е място за разходки пеша и с колело, с вълнообразни зелени хълмове и поразителни 60-метрови скали с широки склонове, които напомнят много за Ирландия и карат Националната природозащитна служба да нарече острова „едно от последните прекрасни места в Западното полукълбо“.

Блок Айлънд, Роуд Айлънд, САЩ

Въпреки своята популярност сред жителите на Нова Англия, това великолепно място с площ 25 км2 не желае да привлича големи тълпи и пази спокойствието и тишината, щастлив да остане свободен от суетнята и щурането, които вървят заедно с богаташкия шик в стил Мартас Винярд.

Има само няколко исторически места за разглеждане (тъй като островът е останал много настрана от историята), но затова пък на разположение са 365 сладководни езерца (някои не по-големи от плувен басейн), 5 дивечови резервата (една трета от острова), 50 км маршрути за пешеходен туризъм, 28 км плажове, които варират от пясъчни до каменисти, великолепни пътеки за каране на велосипед покрай стръмни скали и прелестни вековни морски фарове.

Разположен на Атлантическия миграционен маршрут на птиците, той е също прекрасно място за наблюдаване на пернатите, с над 150 вида, които спират ежегодно тук по време на тяхната миграция.

Наречен „Бермудите на Севера“ по време на своя разцвет през викторианската епоха, островът все още се гордее с немалко достолепни, украсени с веранди сгради, които ни връщат обратно в това по-спокойно недалечно минало.

Хотел „Манисис“ е голям чаровник от 70-те години на ХІХ в., който излъчва традиционен уют и изненадва със своя забележителен ресторант, а закуската в неговия побратим „1661 Ин“ (разположен наблизо) е легендарна. Ако предпочитате малкото и романтичното, направете си резервация много отнапред в стогодишния „Блу Дори Ин“, на няколко крачки от морето в челната част на прочутия Крешънт Бийч.

Къде: Блок Айлънд 20 км южно от континенталната суша на Роуд Айлънд, САЩ  
Най-добро време: през август за най-хубавите климатични условия; септември и октомври за любуване на птиците.
 

>
02 август 2011 г.

Тагове

велотуризъм

острови

пешеходен туризъм

плажове

резервати

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти