Начало / Статии / Статии - Германия

Подземният лабиринт от изби в Нюрнберг

Автор

/

Да се изгубиш на ново място винаги е малко вълнуващо и малко страшничко. Да се изгубиш в лабиринт от подземни изби обаче звучи повече вълнуващо и опияняващо, отколкото страшно.

Едно от местата, където човек може да се отдаде на алкохолно изгубване (и погубване) са изсечените в скалите изби в Нюрнберг, Германия.

Тези изби сякаш съществуват тук от зората на човечеството. Никой не е сигурен точно кога се появяват, но първите писмени доказателства са от 1380 г. По онова време в подземните изби съхранявали червена бира. При това в такива количества, че понякога буретата били нареждани на четири реда.

Малко по малко нюрнбергци удължават с нови и нови разклонения лабиринта. Тръгнете ли днес из тунелите, ще се отправите на разходка през седем века. Кой знае, може да чуете и гласа на някой средновековен призрак...

По време на бомбардировките през Втората световна война много жители на Нюрнберг намерили укритие в историческите кухини в скалата. В наши дни съоръжението се ползва за укритие от жега, студ и други неблагоприятни метеорологични условия от посетителите на Нюрнберг.

Намира се в старата част на града, има няколко вида турове – с акцент върху бирата, върху историята, върху призрачните истории, изкуството, че дори и за деца.

Полезна информация ще намерите тук.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Нюрнберг!

>
27 август 2014 г.

Тагове

бира

любопитно

мистерии

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти