Шопинг - Мадрид

Казано най-просто, в Мадрид има три пазарни района: Сентро (Centro), разположен между Пуерта дел Сол (Puerta del Sol) и улица Чуека (Gran Vía Chueca); вторият, точно североизточно от Сентро и Саламанка, третият е малко по на изток. Те представят трите вида пазаруване, най-вече относно дрехи. Средни цени в Сентро, комерсиално облекло в Чуека и скъпо в бутиците по Саламанка.

В Сентро, например, ще намерите Ел Корте Инглес ("El Corte Ingles") – най-голямата верига обществени магазини в Испания – колкото обичан, толкова и ненавиждан, но използван от всички.

Продължете към района на Чуека и Фуенкарал (Fuencarral) – най-интересната улица в квартала. Тук може да посетите "El Mercado de Fuencarra" – цяла галерия от дрехи и аксесоари. Близко е и "The Deli Room", където продават модерни испански марки, показани в интересна обстановка.

По Саламанка – малко по на изток, са марковите бутици: Кемпер – с пълна гама от женски и дамски обувки; Mercado de La Paz, който е най-популярният пазар в Испания за нови продукти, включително и за пресни плодове и зеленчуци, хамон и сирена; Lavinia – самообявил се за най-големия в Европа магазин за вино. Ако това не ви стига, завършете пазаруването си в ABC Serrano в Саламанка – осеметажен търговски център с четири етажа, отделени на модата. Тук нови дизайнери като Amaya Arzuaga са наредени рамо до рамо с установили се марки като Zara. Има също и кафенета, ресторанти и фитнес.

Ако сте почитатели на аутлетите, посетете Las Rozas Village Chic Outlet Shopping (www.lasrozasvillage.com). Този е част от верига аутлети в европейски градове като Париж, Дъблин, Лондон, Милано. Магазините са разположени във вили. 

Почитателите на пазари да се отправят към Меркадо де Сан Мигел (www.mercadodesanmiguel.es) само на няколко крачки от Пласа Майор. Тук ще откриете някои от най-добрите щандове за деликатеси, сирена и хамон, рибни специалитети, тапас и следобедна чаша вино. В настроение за търсене на находки сте? Посетете един от най-големите битпазари в Европа - Ел Растро, където ще можете да се изгубите сред повече от 3500 сергии. Отворен е само в неделя, между 7 сутринта и 14:30 часа. Пазете си чантата, тъй като има доста джебчии.

Забележителности около Мадрид
Свързани Пътеписи за Мадрид
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
от 1325 лв.
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
0 нощувки
Самолет
Мадрид - 3 нощувки със самолет
от 509 лв.
Мадрид - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
от 1325 лв.
МАДРИД - БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ
0 нощувки
Самолет
Мадрид - 3 нощувки със самолет
от 509 лв.
Мадрид - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет