Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Санкт Петербург

Всички големи международни марки и дизайнери са тук, подредени по Невски проспект и магазините са толкова лъскави, колкото и в европейските столици. "Гостиный двор", на Невски проспект, е красиво обновен търговски безистен от XVIII в., пълен с бутици, не всички от които са скъпи. Точно отсреща е "Пасаж" - друг търговски център, използван от местните. Наблизо е и "Eлисейевский" – задължителен за посещение хранителен магазин, с пищни полилеи и украса в стил ар нуво (намира се на Невски проспект 56). Любителите на книгите трябва да отидат в "Дом на книгата и изкуството" или веригата "Буквоед".

Встрани от Невски проспект може да си вземете класическа музика от Филхармонията на ул. Михайловская и ул. Откритий мир. "Детский мир" на ул. Конюшеная 29 е мястото за детски играчки, дрехи и игри. Сувенири може да си вземете навсякъде. Разгледайте открития пазар зад църквата Спас на Крови и се пазарете здраво.  

В града има десет големи пазара за плодове и зеленчуци, като най-големият е Кузнечний (метростанция "Достоевская А"/"Владимирская") на 10 минути от Невски проспект. Посетете и Малцевския пазар на улица "Некрасова" (метростанция "Чернишевская" или "Площадь Восстания").

Някои от студентите от Академията по изкуствата продават творбите си направо на улицата, произведенията на други се продават от местните галерии. И на двете места може да попаднете на ценни картини.

Не си тръгвайте без традиционните сувенири от Санкт Петербург - матрьошка, порцелан от завода "Ломоносов", великденско яйце в стил Фаберже (ще ги намерите във всякакви размери в бижутерийните магазини).

Забележителности около Санкт Петербург
Свързани Пътеписи за Санкт Петербург
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва
от 2540 лв.
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва
7 нощувки
Самолет
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва
от 2540 лв.
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва
7 нощувки
Самолет