Начало / Статии / Статии - САЩ

Най-прекрасното ветроходство по Източното крайбрежие на САЩ

Автор

/

Искрящият залив Пенобскот, забележително място сред 5600-те километра чисто и скалисто крайбрежие на Мейн (най голямата брегова ивица в 48-те съединени щата), е изпъстрен с около 3000 острова и е мореплавателен център от ХVІІв.

Не е чудно тогава, че в неговите води се намира най-голямата флотилия в страната от традиционни дървени шхуни, исторически кораби от края на ХІХ и началото на ХХ в., които се специализират в три- до шест- дневни ветроходни приключения, като никога не изпускат от поглед обраслите с борове и смърчове крайбрежия и легендарните, все още уединени, покрити с дървени плочки „вили“, построени преди 100 години за летуване на богаташите.

Да плаваш където вятърът те отнесе през типично американски места за круиз, означава да се наслаждаваш на красиви залези, да преминаваш край фарове, взети сякаш от картините на Андрю Уаят и да се наслаждаваш на импровизирани спирки на миниатюрни пустинни островчета, за да похапнеш омари, издърпани живи само мигове преди това от някоя преминаваща рибарска лодка. Местата за спане на кораба са обикновено малки и ограничени, а нощен живот не съществува, с изключение на броенето на падащите звезди, но може просто да довършите някой бестселър на лунна светлина.

Къде: Круизите тръгват от Camden Rockland и Rockport. Камдън е на 96 км югозападно от Бангор, 305 км северно от Бостън. Ветроходната асоциация на Мейн представлява най-големия брой кораби: общо 14 (всички частна собственост), 7 от които са признати за национални исторически забележителности.
Най-добро време: юли и август.

>
24 юни 2011 г.

Тагове

алтернативен туризъм

ветроходство

круизи

любопитно

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти