Начало / Статии / Статии - Гърция

Най-търсените почивки на острови в момента

Автор

/

Ако не просто ви се пътува, но ви се пътува на остров, по възможност с палми, летни температури и ледени коктейли, които да ви очакват на плажа, мисията не е съвсем невъзможна.

Почивките на острови са едни от най-търсените в момента и това не е случайно - любителите на пътешествията са зажаднели за топлина, слънце и свобода.

Вижте кои са едни от най-търсените островни дестинации в момента, независимо дали искате да пътувате веднага или след 1-2 месеца.

Корфу

Корфу е абсолютна гръцка класика, особено много обичана от семействата и от онези, които обичат да обикалят с колата в търсене на плаж или забележителност за деня. До Корфу можете да стигнете с автобус, кола или самолет - рядко разнообразие на възможности за транспорт, когато става въпрос за остров.

Вижте всички оферти за почивка на остров Корфу!

Родос

Снимка: iStock by Getty Images

Родос е топ избор за почитателите на историята, за тези, които обичат плаването с яхти, сърфа и минералните извори. Островът е калейдоскоп от преживявания, а към културно-историческите занимания от юни до септември се добавя и бурния живот в Долината на пеперудите, където живеят хиляди красиви насекоми.

Вижте всички оферти за почивка на Родос!

Крит

Крит е не само най-големият остров на Гърция, но и има може би най-голямото разнообразие от плажове - розови, пясъчни, каменисти, диви и уредени.  

Голямо предимство е, че се лети със самолет и за нула време стигате до своя плажен рай.

Вижте всички оферти за почивка на Крит!

Сицилия

Вероятно всеки си има една дестинация, която най-много му липсва от началото на пандемията. Подозираме, че за много българи това място е Италия. А стане ли дума за Сицилия, тя е почти друга държава. Плажовете, цветните градчета, бароковите центрове, вулкана, храната, виното и кафето… Размечтахте ли се?

Вижте всички оферти за почивка на Сицилия!

Сардиния

Сардиния е една от тайните на Италия. Островът е по-малко популярен от Сицилия, но с божествени пясъчни плажове и многобройни закътани заливчета, които можете да имате само за себе си. Освен с исторически градчета, Сардиния е известна и с останките от древната цивилизация на нурагите

Вижте всички оферти за почивка на Сардиния!

Тенерифе

Тенерифе е остров слънцето грее целогодишно, местният вид банани се консумира сутрин, обед и вечер, плажовете са легендарни (особено Плая де лас Америкас), а природата твори чудеса както на острова, така и под водата.

Кабо Верде

Кабо Верде е един от най-трудно достъпните острови по африканското крайбрежие. Заради редките полети малцина са тези, които се докосват до красивите плажове, перфектните условия за сърф и уиндсърф и възможностите за приключения. Това е и добра новина, защото означава по-малко тълпи, повече пространство и истинско потапяне в местната атмосфера.

Вижте всички оферти за почивка на Кабо Верде!

Малдиви

Малдивите продължават да са една от топ дестинациите, които българите избират за почивка на топло през последните месеци. Съставената от хиляди островчета държава е идеална за спазване на дистанция и избягване на тълпите - тук уединението е ценност.

Вижте всички оферти за почивка на Малдивите!

Малта

Малта е малък остров, който ви позволява само за няколко дни да обиколите на спокойствие цяла държава - да плажувате и да разглеждате забележителности, да се гмуркате, да скачате от скали и да се разхождате сред праисторически паметници.

Вижте всички оферти за почивка на Малта!

Куба

Когато и да отидете в Куба, все ще ви е хубаво. Екзотичната карибска държава все още пази голяма част от духа на миналото си, а модерното навлиза бавно и плахо. Получавате всички бонуси на кристалното карибско море и нереално красивите плажове плюс възможността да се запознаете с любопитните и огнени кубинци.

Вижте всички оферти за почивка на Куба!

>
22 юни 2022 г.

Тагове

екзотика

острови

плажове

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти