Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Пукет

В Тайланд има отлични възможности за пазаруване. Има както модерни молове с всички познати марки, така и много традиционни магазинчета и сергии.

В търговския център "Сентръл фестивал" (Central Festival) в град Пукет има над 300 магазина с маркови стоки, тайландски изделия и електроника. Намира се в покрайнините на града, така че може би ще ви трябва такси или тук-тук, за да стигнете дотам. В Патонг най-големият мол е "Jungceylon".

За традиционните тайландски изделия има организация, подкрепяна от правителството. Нарича се „One Tambon, One Product”. Идеята е да се стимулират хората от селата и племената да произвеждат традиционни изделия и директно да взимат приходите от тях. Магазинът на организацията се намира в южния край на Патонг, зад хотел Holiday Inn.

Всички курорти имат и вечерен пазар, но най-големият е в Патонг. Търговците започват да разполагат сергиите си към 18:30 и стоят до към 23:00 часа. Най-добрите пазарлъци стават тук – дрехи, спортна екипировка, часовници, сувенири, чанти и някои от най-добрите реплики на маркови продукти, които сте виждали.

В Пукет се произвеждат култивирани перли, метални, посребрени и позлатени бижута.


 

Забележителности около Пукет