Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Корфу

Повече от четири столетия Корфу е венецианско пристанище. Резултат от доминацията на Венеция е налагането на венецианската кухня и начин на готвене. Венецианците внасят царевицата, доматите, боба, но също и кафето, шоколада и много други продукти, които стават част от ежедневния начин на хранене на жителите на острова. 

Днес кухнята на Корфу е типично средиземноморска - основни продукти са зехтинът, зеленчуците, пастата, както и много подправки. За селата е характерно съчетаването на внесените от венецианците маслини с местни зеленчуци и добре подсолен хляб.

Не пропускайте да пийнете от местната джинджифилова бира (цицибира), която се приготвя от лимонов сок, джинджифил, стафиди, вода и захар. Бирата ферментира три седмици и се сервира в кафенетата от Великден до есента.

Бурдето е риба, приготвена с доматен сос и много червен пипер, а бианко е риба с лимон, чесън и пипер. Пастициада е задушено телешко с пресни домати, канела, лук и макарони или друг вид паста. Не пропускайте и софрито - телешко с бял сос, бял пипер и чесън, сервирано с картофено пюре.

Задължително пробвайте и плодовете на цитрусовото дърво кумкуат, което е пренесено от Япония и е експериментално засадено на остров Корфу през 1846 г. от англичаните и оттогава се е превърнало в традиционна част от трапезата на местните.

Забележителности около Корфу
Свързани Пътеписи за Корфу
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
от 1395 лв.
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
7 нощувки
Самолет
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
от 1395 лв.
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
7 нощувки
Самолет