Събития - Поморие

Всяка година  през месец юли  Община Поморие и Читалище "Просвета"  организират Национален  рецитал-конкурс по творби на Яворов  в рамките на Поетичните празници "Яворови дни" в  града . В него могат да участват любители, изпълнители на художествено слово от всички възрасти. Допускат се до участие само изпълнения по творби на Яворов (поезия, проза, драматургия).

В черноморския град  се организират  и  ежегодни празници "Море от вино" . Те се организират също от  Община Поморие и "Черноморско злато"АД. В центъра на града по традиция  се предлагат безплатни дегустации на най-новите продукти на винарната  за всички жители и гости на града .


Празниците на виното  се съпътстват  от богата културно - развлекателна програма.
Месецът на виното в Поморие е изпълнен със забавления за малки и големи.

Празниците  на виното  се закриват  с ритуал по награждаване на винопроизводителите на грозде и официално откриване на кампанията по гроздобера в региона, след което градусът на настроението  се определя от вечер на откритата сцена на площада, където  се изявяват известни звезди, както и местни таланти и гости от чужбина. Всяко лято през август "Черноморско злато" АД осигурява много добро настроение, с празниците "Море от вино".

За ценителите на божествените елексири на Черноморско злато, винарната открива оригинален винен павилион, където могат да се купят най-добрите вина от региона и прочутите ракии Поморийска и Бургас 63.

Забележителности около Поморие
Свързани Пътеписи за Поморие
Ваканция Здраве
от 54 лв.
Ваканция Здраве
3 нощувки
Без транспорт
Ваканция Здраве
от 54 лв.
Ваканция Здраве
3 нощувки
Без транспорт