Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Виена

Хранене

Виенската кухня е единствената в света, която носи името на град, а не на държава. Най-разпространено е да започнете със супа, например Леберкньоделсупе (Leberknödelsuppe; супа с кнедли) или Фритатенсупе (Frittatensuppe; супа с юфка). Други традиционни ястия са известният Виенски шницел (телешко месо, покрито с яйце и галета и с резeнче лимон) и Тафелспиц (Tafelspitz  - телешко със спанак и хрян). За завършек парченце пай или щрудел.

Особено популярни са шанигартен (Schanigarten) - заведения, разположени на тротоарите, площадите или други обществени зони.

Виена е и една от малкото световни столици, в които се отглежда значително количество грозде в рамките на лозя, разположени в самия град. Не пропускайте да влезете в някоя от градските винарни. С думата "heurige" се обознава както младото вино от последната реколта, така и сезонните винарни, които отварят врати във Виена от повече от 200 години. Няколко винарни, които си струва да посетите, са Weingut am Reisenberg (разположена на хълм с фантастична гледка към Виена), Buschenschank Hajszan (издигаща се сред лозята на хълма Нусберг) и Buschenschank Worseg (също с чудесна гледка към Виена и разположена сред лозови масиви).

Кафенета

За виенчаните кафетата са втори дом. Въпреки че на много места сервират храна, те предпочитат с кафето си просто парче пай.

Café Sacher е дом на световноизвестната шоколадова торта Сахер с кайсиево сладко – Sachertort. Оригиналната тайна рецепта датира от 1832 г. Тук сладкишите се вадят директно от фурната.

Адрес: Philharmonikerstrasse 4, district 1

Уебсайт: www.sacher.com

Барове и нощен живот

Виена не е само Моцарт и класическа музика – тук има и дискотеки с диджеи и рок банди. Един от развлекателните квартали се нарича Бермудския триъгълник и се намира около Шведенплац (Schwedenplatz) и Рупрехтскирхе (Ruprechtskirche). Гюртел (Gürtel) е друг популярен район да прекарате нощта. За електронна музика се отправете към известните клубове Flex, Fluc, Rhiz, Pratersauna.

Забележителности около Виена
Свързани Пътеписи за Виена
ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА
от 988 лв.
ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА
4 нощувки
Самолет
ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА
от 988 лв.
ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА
4 нощувки
Самолет