Забележителности - Коста дел Сол

Всеки град в Коста дел Сол има различна атмосфера и свой дух. 

Малага

Малага е столицата на Коста дел Сол. Известна е като родното място на художника Пабло Пикасо. За да я разгледате изцяло, ще са ви нужни няколко дни (за плажа, разходката в планината, архитектурните паметници, музеите и местната кухня).

Марбейа

Марбейа е предпочитано място за отдих на заможните хора. Разхождайки се из малките и тесни улички, ще усетите обаянието на малкия град, и ще си починете от забързания живот на големия град. Едно от най-приятните места там е „Портокаловияt площад“ или „La Plaza de los Naranjos“. Там е центърът на оживление през деня и нощта – има величествени сгради, малки магазинчета, художествени галерии, барове и бистра. През лятото в амфитеатъра всяка година се организират концерти и постановки. На брега се намира паркът "Ла Аламеда", където може да пояздите кон по брега, да направите една отпускаща разходка или да се отдадете на играта на благородниците - голф. В града може да се види произведение на Салвадор Дали – статуята на кон с ездач. В околията на Марбейа се намира звездният яхт клуб Пуерто Банус. Посещаван е от доста известни личности като Роман Полански и Хю Хефнър. И тук има статуя на Салвадор Дали – Носорога (с тегло 3 тона).

Фуенхирола

Фуенхирола в миналото е малко рибарско селце, но от 1960-те насам се превръща в оживен курорт, обожаван както от испанците, така и от чуждестранните туристи.

Градът има над 7 км пясъчни плажове. Във Фуенхирола ще откриете всичко, от което се нуждаете - заведения, луксозни хотели и апартаменти под наем.

Ако успеете да се справите с наклона, посетете мавърския дворец Сохаил в западната част на Фуенхирола, където лятото се организират концерти и представления. За забавлението на вас и децата ви ще се погрижат зоопаркът и водният парк, а за почитателите на голфа има няколко комплекса. Пласа де Торос е местната арена за борби с бикове.

Беналмадена

Беналмадена е разделена на три части - самият град, който е най-старата част; Аройо де ла Миел, където се намира жп гарата; и Беналмадена Коста, където се намират хотелите, плажът, казиното, яхтеното пристанище и по-луксозните магазини. Непременно посетете кулата Кебрада и замъците Бил-бил и Коломарес.

Естепона

Естепона е известна със своите плажове, които се простират на 21 км , както и с това, че е успяла да избегне масовото строителство на високи хотели и ваканционни апартаменти, поради което е запазила много от традиционния дух на Коста дел Сол. Курортът е подходящ за семейства и хора, търсещи по-спокойна почивка.

Забележителностите в града са градската часовникова кула, замъкът Сан Луиз, църквата Лос Ремедиос (Los Remedios) и арената за борба с бикове. Интересно място в района е сафари паркът "Selwo" на 20 минути път от Естепона, в който има над 2000 вида животни, включително и нилски крокодили.

Торемолинос

Торемолинос се намира на 7 км от Малага и е известен с това, че е успял да се спаси от обезличаване в следствие на огромния туристически поток. Курортът е популярен сред младите хора, тъй като в разгара на лятото предлага може би най-разнообразния нощен живот в Коста дел Сол. В близост до града има няколко голф игрища.

Климатът е повече от отличен - разположен в подножието на планината Сиера де Михас, Торемолинос има 320 слънчеви дни в годината.

Забележителности около Коста дел Сол